boto di bela
Boto di bela*
 
YOUTH SAILING CURACAO (YSCO) – DE GROOTSTE ZEILCLUB OP CURAÇAO

WIJ ZIJN
YSCO is een professionele Optimist en Splash Club op Curaçao voor jeugdzeilers van 6 t/m 18 jaar. De club wordt geleid door een enthousiast en professioneel bestuur dat bestaat uit 5 ouders. Het bestuur wordt bijgestaan door een bataljon aan energieke vrijwilligers.

DE GROOTSTE
Vanaf de oprichting in 2001 heeft YSCO gezorgd voor een enorme groei van het aantal jeugdzeilers op het Spaanse Water, waar YSCO haar thuishaven heeft op de prachtig gelegen zeilhaven Asiento te Brakkeput. Anno 2007 is YSCO met 130 leden de grootste zeilclub op Curaçao.

SPORTIEF
YSCO organiseert het hele jaar, vijf dagen per week, zeillessen en zeiltrainingen voor zeilers van ieder niveau. De zeillessen en trainingen worden verzorgd door twee speciaal uit Nederland aangetrokken ervaren zeilinstructeurs en drie ervaren zeilinstructeurs en twee assistenttrainers van Curaçao.

YSCO reikt officiele diploma’s uit: de diploma’s jeugdzeilen eenmans I en II diploma’s zijn te behalen. Deze lokale diploma’s worden uitgegeven door de Antiliaanse Zeilbond (NASAF), die ook de examens afneemt. De diploma’s zijn vergelijkbaar met de CWO I, II en III diploma’s uit Nederland. Het slagingspercentage is ieder jaar tot nu toe 100% en is de bevestiging dat YSCO de zeilers uitstekend opleidt.
Na het behalen van de diploma’s worden de zeilers verder opgeleid tot goede wedstrijdzeilers.

Onze topzeilers trainen 2 keer in de week en zijn inmiddels internationaal aan de zeilweg aan het timmeren. Zij nemen regelmatig deel aan grote internationale wedstrijden zoals het WK Optimist, het WK Splash en de Noord Amerikaanse Optimist Kampioenschappen met zeer goede en veelbelovende prestaties.

BREED
Enthousiaste zeilers van ca 14 jaar kunnen de overstap maken naar de Splash. Twee jaar geleden hebben wij de Splash geintroduceerd op Curaçao en verzorgen wij ook in deze klasse zeiltrainingen. De Splash is de populairste jeugd eenmans zeilboot in Nederland voor de leeftijdsklassen van 13 t/m 18 jaar en ook op Curaçao groeit het aantal Splashzeilers snel.

GEZELLIG
Er is veel aandacht voor de sportieve prestaties, maar ook gezelligheid en saamhorigheid staan bij YSCO hoog in het vaandel. Er worden dan ook regelmatig in de weekenden leuke activiteiten en wedstrijden georganiseerd. Met een enorme opkomst vinden evenementen plaats als maanzeilen, speurtochten, zeilkamp, Knopen Races en meer serieuze wedstrijden als de Curaçaose Kampioenschappen en de Cor van Aanholt race.

LID WORDEN

1 September 2001 zijn we van start gegaan. Na 5 jaar kun je gerust stellen, dat we een bloeiende club zijn. We hebben 130 leden en iedereen heeft in de afgelopen trainingscyclus wekelijks zeilles gehad, onze beste zeilers zelfs drie keer in de week. We hebben veel activiteiten achter de rug zoals maanzeilen, kamp, knopenraces (dit zijn races waarbij iedere zeiler bij deelname een knoop en een plaatje krijgt voor op je knopenbord), diploma zeilen, serieuze wedstrijden zoals de Cor van Aanholt Cup, de Curaçao Youth Championship, ons allereerste lustrum en de Curaçaose Optimist- en Splashkampioenschappen.

Alles wordt georganiseerd door een aantal enthousiaste ouders, geassisteerd door een heel bataljon aan vrijwilligers. Naast deze vrijwilligers hebben we voor de lessen assistentie van ervaren zeilinstructeurs uit Nederland, Simon Langbroek en Jeroen Baggerman. Simon en Jeroen zijn Optimist- en Splashtrainers met veel ervaring op zeilscholen en hebben ook veel wedstrijdervaring. En natuurlijk gaat Theo Freriks weer net als het afgelopen jaar op zijn eigen leuke manier beginners zeilen leren.

Om deel te kunnen nemen aan activiteiten van de YSCO moet een kind Basislid zijn (vul in: 061214 lidform). Veel activiteiten zijn gratis en daar schrijf je je dan per keer voor in. Dit kan maanzeilen, knopenwedstrijd en het maken van je knopenbord zijn. Voor grote wedstrijden en het YSCO kamp vragen wij een bijdrage. Via e-mail word je op de hoogte gehouden van alle activiteiten.

Voor zeillessen moet je je apart inschrijven, je kunt je opgeven voor de volgende zeillessen/trainingen (vul in:061214 lestrainform)

ZEILLESSEN
ZEILLESSEN zijn voor STARTERS-, BRONS- en ZILVER zeilers.
Tijdens de ZEILLESSEN leer je vaak spelenderwijs een goede degelijke zeiler te worden.
Je hebt een maal per week zeilles van 1 1/2 uur.
De Startende zeilers werken aan het vertrouwd raken met het zeilen.
De Brons zeilers werken aan het behalen van het 1e NASAF DIPLOMA EENMANSJEUGDZEILEN.
De Zilver zeilers werken aan het behalen van het 2e NASAF DIPLOMA EENMANSJEUGDZEILEN.

ZEILTRAINING

ZEILTRAINING is voor de GOUD zeilers. Je bent in het bezit van de NASAF DIPLOMA EENMANSJEUGDZEILEN I en II.
Tijden de ZEILTRAINING leer je nog beter zeilen, je doet spelletjes en af en toe een wedstrijdje op het Spaanse Water.
Je hebt eenmaal per week ZEILTRAINING (3 uur) en eventueel een extra WEDSTRIJDTRAINING van 2 uur.

WEDSTRIJDTRAINING
DIAMANT zeilers hebben eenmaal per week WEDSTRIJDTRAINING van 3uur en eventueel een extra training van 2 uur. Bij WEDSTRIJDTRAINING leer je de verfijnde technieken van starten, kruisen, boeironden etc. en gaat dieper op de regels en het gebruik daarvan in. Natuurlijk doen we ook wel eens spelletjes en wedstrijdjes. Het moet natuurlijk wel leuk blijven al zal er meer discipline en inzet van je verlangd worden dan bij de ZEILTRAINING.
GOUD zeilers kunnen ook WEDSTRIJDTRAINING nemen, maar alleen als ze twee maal per week willen zeilen.

SPLASHTRAINING
SPLASH zeilers trainen eenmaal per week op zaterdagochtend. Een SPLASHTRAINING duurt 3 uur en eventueel kan je een extra SPLASH-WEDSTRIJDTRAINING training van 2 uur nemen.
Daarvoor moet je je vóór aanvang van de cyclus inschrijven


Geef duidelijk aan wat voor soort lessen/training je wilt en wanneer je wilt zeilen. We zullen ons best doen om ieders wensen te vervullen, maar kunnen dat natuurlijk niet garanderen.

Wie begint of wie geen eigen Optimist heeft, kan een optimist gebruiken van de YSCO en gaat een gebruiksovereenkomst (OGO) met de YSCO aan (vul in: 061214optigebruikform).
Koop je later wel een eigen bootje, dan kan je via de YSCO aan een ligplaats in de zeilhaven van Asiento komen (vul in: 061214ligplform).

Prijzen van lidmaatschap, lessen, gebruik van bootjes en ligplaats zijn zo laag mogelijk gehouden. Dit lukt, doordat de club uit allerlei hoeken financiële ondersteuning krijgt en bijna alles wordt gerund door ouders. Met een beetje hulp van iedere ouder kunnen we Youth Sailing Curaçao, die nu al een gezellige en leuke club is, nog verder uitbreiden. Zo zullen onze kinderen veel plezier op en om het water beleven.

Wat moet je doen om aan de zeillessen mee te kunnen doen?


Download de onderstaande formulieren (die je nodig hebt) en vul ze in:
1. Jaarlijkse contributie: vul in 061214lidform
2. Zeilles nemen: vul in: 061214lestrainform en lees: 061214regels.lestrain
3. Gebruik YSCO Optimist: vul in: 061214optigebruikform en lees: 061214gebruikoptiregels.
4. Ligplaats voor je eigen Optimist of Splash: vul in: 061214ligplform.

Waar moeten de formulieren heen?

Lever de formulieren in op onderstaand adres:
- Kaya Cederela 4 (8693078)
- of fax de formulieren naar: 8693075
GEEN EMAIL ZENDEN OM IN TE SCHRIJVEN.

Wie kan ik bellen voor meer informatie?

Voor meer informatie kun je bellen met:
- Bernard van Liemt, bestuurslid YSCO:5286994
- Ninette van den Berg, bestuurslid YSCO:5223147
- Antoinette van Leeuwen, voorzitter YSCO: 8693078
Of stuur een mailtje naar: ysco.curacao@gmail.com
 
Developed with QwikZite (version 1.12)  Designed by Kuki & Ko